Web Tasarım ve Kodlama
Web tasarımı ve kodlaması aslında birbirinden ayrılmaz iki parça. Temel yapılar ilk düzenlemelerinde farklılık gösterseler bile, bunları yapıcı düzenleme ve işleme göre web tasarım ve kodlama hazırlamak çok önemlidir.
Kurumsal web sayfalarının ve e-ticaret sitelerinin tasarım ve yazılımla uyumlu olması ve uygun şekilde hazırlanması çok önemlidir. Her iki yapının da farklı noktalardan geldiği gerçeği, elbette, zaman zaman karşı karşıya kaldığımız şeylerden biridir. Ek olarak, Tasarım, tasarımın yazılıma aktarılması için bir reklam ajansından ve yazılım ajansından gelebilir. Burada önemli olan, yazılıma biraz aşina olan tasarımcıların bu işleri hazırlamasıdır.
Kendi işimizde, yazılım ve kodlama ile ilgili sorunları bağımsız olarak çözeriz ve böylece projelerimizi gerçekleştiririz. Böylece bir bütün olarak hem kullanıcı deneyimine hem de yazılıma sahibiz. Ayrıca bu çalışmalarda belli bir süre sonra sitenin tasarımını güncelleyerek yeni bir site olarak gösterme şansınız vardır.
Web Tasarımında Kullanıcı Deneyimi Ne Kadar Önemlidir?
Önceki makalelerde zaman zaman kullanıcı deneyimi bilgisi verdik. Burada siteyi ziyaret eden ziyaretçi nereye gittiğini, hangi sorunlarla karşılaştığını ve nasıl geliştirileceğini izliyor ve buna UX deneyimi deniyor. Aslında, bu kullanıcı deneyimi tasarımla sınırlı değildir. Bağlantıları veya gerçekleştireceğiniz bir işlemi takip ederken ne yapacağınızı veya web tasarım ve kodlama işleminin sırasını belirlemek de çok önemlidir.
Web Tasarımı Web Standartlarını Barındırıyor
Web standartları, web sayfalarını çeşitli cihazlarda görüntülemenizi sağlayan yazılım teknolojileri olarak adlandırılır. Bu standartlarla, herhangi bir web sayfasındaki veriler bir web tarayıcısına aktarılabilir ve görüntülenebilir.
İnternet’in ana dilleri HTML (Köprü Metni Biçimlendirme Dili) ve CSS’dir (Basamaklı Stil Sayfaları). Web standartlarını diğer web yazılımı dilleriyle birlikte kullanarak web sitesi tasarımları oluşturulur ve web tarayıcılarında benzersiz, orijinal ve kusursuz sayfalar görünmeye başlar.
Web Tasarımı Neden Önemlidir?
Dünyada kaç tane site olduğunu biliyor musunuz? Dünyada 1.968.322.172’den fazla web sitesi olduğunu biliyor. İnsanlar kendileri hakkında konuşmak, yaşam maceralarını paylaşmak, yeteneklerini göstermek, para kazanmak, blog yapmak, e-ticaret yapmak ve çok daha fazlası için siteler açarlar. Yeni bir web sitesi oluşturmak bir sosyal ağ hesabı açmak kadar kolaydır ve şimdi herkes için bir web sitesi var. Önümüzdeki 10 yılda bir web sitesine sahip olma yaşının azalacağını ve insanların en az 2 web sitesine sahip olacağını biliyor. Peki bu web tasarım ve kodlama verileri bize ne gösteriyor?
Bugün bir web isteğiniz yoksa, çevrimiçi pazarlamadan mahrum kalırsınız. Her şirket, her kurum ve kuruluş potansiyel müşterilerini artıracak bir web sitesine sahip olmalıdır. Dünyada sayısı her gün artan web siteleri, insanların iş arama, geliştirme ve çevrimiçi dünyaya ayak uydurma zorunluluğunu göstereceğini göstermektedir. Bir şirket için çalışmanız veya büyük bir pazar ağına sahip olmanız fark etmez. Bugün siteyi açmanıza izin vermeyen bir teknolojiye sahibiz. Bu, web tasarımını mutlak ihtiyaçlardan biri yapmak için yeterlidir.
Web Tasarımı ve Kodlama İmkanları
Bir web tasarımı yapmak için, konuya ve sitenin ilgili kitleye nasıl hitap edildiğine dikkat etmeniz gerekir. Bilgi sağlamak için oluşturulan bir haber sitesinin tasarımının ciddi olması ve eğlenceli içerik sunan bir sitenin tasarımının ciddi olmaktan biraz uzak ve çok hoş bir görünüme sahip olması önemlidir. Bu nedenle web tasarım ve kodlama desteği her firmaya verilmelidir.
Hocam bu kodlamanın önemi kaldı mı? Artık adamlar hazır kodlarla, kütüphanelerle bir çok şey yaptırıyorlar web tasarım alanında, illa bizim html, css dillerini öğrenmemiz mi gerekiyor?
Merhabalar Erdal Bey
Benim size önerim merdivenin birinci basamağınızdan başlamanız, evet kütüphaneler çok işimizi görüyor, yalnız kütüphanelerde olmayan yalnız sizin üreteceğiniz bir şey hale hazır halen var. İlk önce web tasarım için html öğrenin sonra css bunları bilin sonrası bence yine kütüphaneleri kullanın.
Hem site açılış hızınız, hem sitenin sağlıklı çalışması ve seo optimizasyonlarının doğru bir şekilde olması için ben kodlamayı öğrenmenizi öneririm. Çünkü sıfırdan site yapılırken seo optimizsyonu sektöre ve anahtar kelimeye göre değişmekte bunu da bu şekilde yapmanız sizin için faydalı olur.
wordpress sizce piyasa da nasıl bir rol oynuyor,oldukça kullanıcısı bulunmakta html ve css’i piyasadan silebilir mi web tasarım kodlama tarihe karışa bilir mi?
wordpress sizce piyasa da nasıl bir rol oynuyor,oldukça kullanıcısı bulunmakta html ve css’i piyasadan silebilir mi web tasarım kodlama tarihe karışa bilir mi?